Het stalen chassis van de aanhangwagens voor algemeen gebruik is door middel van een robot gelast en volbad verzinkt. De V-dissel van een geremde aanhangwagen, bestaande uit een kokerprofiel, heeft een lengte van 145 centimeter en is zeer stabiel. Op de dissels is een EG-goedkeuring afgegeven. Tevens is het chassis uitgevoerd met een stevig voorrek en een stevige reling. Deze bestaan ook uit een kokerprofiel. Het resultaat is te allen tijden een zeer stabiel chassis. En dat vinden wij belangrijk, want dat is toch de basis van een goede aanhangwagen.

De assen en de koppeling of de oplooprem die worden gemonteerd, zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Bij de keuze van de assen is een royale reserve ingecalculeerd. Hierdoor is het draagvermogen van de assen hoger dan het totale draagvermogen van de aanhangwagen. Zo wordt bij het type BSX 1400 een as met een draagvermogen van 1.500 kilogram gemonteerd en bij de BSX 2500 zijn dat twee assen met elk een draagvermogen van 1.300 kilo.

Maar niet alleen het draagvermogen is uitzonderlijk in zijn klasse. Ook de bodemplaat van de bak is uitermate geschikt om elke denkbare klus te klaren. Eén houten plaat van 15 millimeter dik, twee langsliggers en meerdere dwarsdragers zorgen voor een perfecte ondersteuning.

Veiligheid
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Aanhangwagens Stefaan Pattyn Als het om veiligheid gaat telt niet alleen de stevige constructie van de aanhangwagens, maar is het vooral ook van belang om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Om dat te bereiken is de verlichting, die volgens EG-richtlijnen wordt gemonteerd, uitgebreid met zijmarkeringslichten. Deze lichten zijn veel beter te zien dan reflectoren. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat men ook gezien moet worden als de achterklep open is. Moet u bijvoorbeeld in het donker laden met open achterklep, dan zijn de alarmlichten toch nog zichtbaar. Met een aanhangwagen van Anssems wordt u gezien, en dat is wel zo’n veilig idee.

Optimaal laadvermogen
Ondanks het sterke stalen chassis is het ledig gewicht van onze aanhangwagens opvallend laag. Met als resultaat een optimaal laadvermogen. Het lage ledige gewicht is gerealiseerd door de materialen die we gebruiken voor het vervaardigen van de wagens nauwkeurig te selecteren. Zo zijn de bakwagens uitgevoerd met aluminium borden, wat gezorgd heeft voor een belangrijk deel van de gewichtsreductie.

Multifunctioneel
Met de Anssems-bakwagen kunt u allerlei ladingen vervoeren. De borden met een hoogte van 35 centimeter zorgen voor een groot volume, zodat losse delen eenvoudig geladen kunnen worden. Maar ook lange delen zijn geen probleem, omdat het voor- en achterbord eenvoudig neergeklapt kunnen worden. Het voorbord rust dan op de dissel, het achterbord op twee uittrekbare kokers, terwijl de verlichting nog gewoon zichtbaar blijft. Zo is er altijd meer dan voldoende ruimte om lange delen toch veilig te kunnen vervoeren en behoren problemen met te korte aanhangwagens voorgoed tot de verleden tijd. Over multifunctioneel gesproken!

Gebruiksgemak
Voor het stevig en veilig vastbinden van de lading, zijn onze aanhangwagens uitgevoerd met een degelijk voorrek en een degelijke reling. Bovendien zijn rondom zogenoemde bindogen gemonteerd, die zowel het gebruik van touw als spanband vergemakkelijken.

Alle bakwagens worden standaard met een neuswiel geleverd. Ongeremde wagens met een normaal neuswiel, geremde wagens met een zwaar, neerklapbaar neuswiel. Dit vergemakkelijkt het aan- en afkoppelen en het manoeuvreren van de aanhangwagen.

De aluminium borden tenslotte bieden naast het geringe gewicht nog één groot voordeel. Aluminium verkleurt niet, zelfs niet na jarenlang intensief gebruik. Zo blijven onze aanhangwagens er altijd netjes uitzien. Kortom: met aanhangwagens van Anssems mag u gezien worden!